Om oss

Om oss

I 2009 var Bjørn Platou nær ved å miste armen som følge av en sykehusinfeksjon etter en operasjon i skulderen. Denne erfaringen var inspirasjonen og foranledningen til at han involverte seg i arbeidet med å videreutvikle Decon-X-metoden for desinfisering.

Oppgaven var å utvikle en brukervennlig automatisk desinfiseringsrobot som dokumenterte og kontrollerte prosessene. Den første roboten var klar i 2014.

Vårt viktigste mål er å alltid sørge for en reduksjon av minst 99.9999% av alle mikrober – en log 6 redusering. Dette er et viktig bidrag til bekjempelse av antibiotika resistente bakterier.

Decon-X har levert løsninger og roboter til helseinstitusjoner i Norge, Sverige og Danmark siden 2014, og har i dag samarbeidspartnere og distributører i Skandinavia, England og Spania. Løsningen brukes også av Olympiatoppen – både i treningsrom og i rom som brukes av utøvere under større arrangement som OL.

Fra 2018 er Decon-X også brukt innen dyrehelse – der vi sikrer at bur, rom og operasjonsområder er fri for smitte. Vi leverer nå også Decon-X til slakterier og storkjøkken, hvor vår metode gir ekstra sikring mot Listeria.

Vi er svært opptatt av å videreutvikle metode og teknologi. Les mer under Forskning og utvikling.